Morten Anker

Morten Anker

Morten Anker
Statsviter

Avdelingsdirektør i Olje- og gassavdelingen

Bakgrunn

Jeg er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo og har studier på masternivå i samfunnsøkonomi fra samme universitet.

Jeg begynte som leder for Seksjon for markedsanalyse i Olje- og gassavdelingen høsten 2015. Jeg kom da fra et to års engasjement som energi- og miljøråd ved den norske ambassaden i Moskva. Før det hadde jeg jobbet en del år som konsulent i selskapet Pöyry, med hovedvekt på analyser og rådgiving innen olje og gass og energi. Jeg har alltid synes samspillet mellom politikk og marked har vært interessant, og i Olje- og energidepartementet sitter vi midt i dette skjæringspunktet.

«Kombinasjonen av energipolitikk og økonomi og gjerne med et internasjonalt tilsnitt er nettopp det vi driver med»

Min arbeidshverdag

Jeg leder en seksjon på syv personer som jobber med markedsanalyse og dekker en god del av OEDs internasjonale virksomhet og kontakt med andre land. Jeg føler meg privilegert som får lede et team med svært dyktige og hyggelige analytikere, og synes det er kjempemorsomt. Målet er å få de ansatte i seksjonen til å ha det gøy på jobb og til å levere gode analyser. Dagene er aldri like og oppgavene er temmelig varierte. Noen dager løper jeg fra møte til møte, andre dager har jeg tid til å dykke ned i detaljerte problemstillinger sammen med fagekspertene i seksjonen. Når vi ikke er begrenset av smittevernstiltak, er vi også ganske ofte på reise, og ofte til utlandet. Vi er med politisk ledelse når de deltar på internasjonale arrangementer og møter og vi deltar selv på fagkonferanser og møter. Reisingen er definitivt med på å krydre hverdagen.

Bruk av faglig bakgrunn

Som statsviter med studier på masternivå i samfunnsøkonomi og med erfaring fra energirådgiving og internasjonalt diplomati, føler jeg definitivt at jeg bruker fagbakgrunnen min hver dag. Kombinasjonen av energipolitikk og økonomi og gjerne med et internasjonalt tilsnitt er nettopp det vi driver med.